A felvágott héját eltávolítjuk, a szeleteket elnegyedeljük. A datolyát kimagozzuk, a magok helyére egy-egy felvágott darabot teszünk. A bacont elfelezzük, mindegyik szele
Az olívaolajt felforrósítjuk, majd beledobjuk a paprikákat, és 15-20 másodpercig sütjük őket. Ekkor azonnal lecsöpögtetjük, sóval megszórjuk őket, és már kínálhatjuk is.
A paprikákat addig grillezzük, amíg megfeketednek és felhólyagosodnak. Ezután zacskóban kihűtjük őket, és héjukat eltávolítjuk. Ezután turmixba tesszük a kapribogyóval, a
A szardellákat elfelezzük, majd mindegyiket egy-egy olajbogyó köré csavarjuk. Közben kettesével fogvájóra tűzzük őket, és így kínáljuk.
A tojásokat forrástól számított 10 percig főzzük, majd héjukat eltávolítjuk. Eközben a burgonyát sós vízben puhára főzzük úgy, hogy az utolsó 2-3 percre a zöldborsót és a
Egy tálban összekeverjük a hagymát, az eceteket és a cukrot, majd negyed órát állni hagyjuk. Eközben az osztrigákat szétnyitjuk, majd a kagyló egyik felében hagyjuk, és z
Egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet a sóval, a cukorral, a vízzel és az olajjal, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Az osztrigákat ebbe mártjuk, majd for
A halat 24 egyforma darabra felvágjuk. Egy tálban a felaprózott rozmaringhoz keverjük a citromlevet, a fokhagymát és az olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk, és ebbe pácol
Ugrás a lap tetejére >>