» Pác: » 1 csapott tk. egész római kömény » 1 púpozott tk. édesköménymag » 2 szem szegfűszeg » 1 csapott ek. fűszerpaprika » 1 bionarancs leve és reszelt héja » 10 friss kakukkfűág » 4 gerezd fokhagyma, megtisztítva és durvára vágva » 150 ml ketchup » 70 ml balzsemecet » 2 egész sertésszűzpecsenye » 10 szál friss korianderzöld a díszítséhez » 2 dv Weber nyárs
Törjük össze a római köményt, az édesköményt és a szegfűszeget egy mozsárban, majd keverjük össze a pác többi hozzávalójával. Tegyük a szüzet és a pácot egy zacskóba, majd zárjuk le. Többször fordítsuk meg, és egy órát pácoljuk.
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Vegyük ki a húst a pácból, fektessük őket egymás mellé, és szúrjuk át a nyárssal.
Nyitott sütőn grillezzük a húst 7 percig, majd zártjuk le a sütőt, és süssük még 8 percig. Amikor elkészült felszeletelve tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc, plusz a pácolás.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom