Articsókás, olívás és oregánós marha receptHány személyre: 4 személyre
» 2 ev?kanál
olívaolaj» 750g bélszín
» 1 gerezd préselt
fokhagyma» 1 csomag meghámozott és félbevágott új
hagyma» 125ml
fehérbor» 250ml marhahúsleves- alap
» 1 ev?kanál s?rített
paradicsom» 2 teáskanál felaprított oregáno
»
só, frissen ?rölt
bors» 2 fej meghámozott és felnegyedelt
articsóka» 1/3 bögre kimagozott olívabogyó
180°C-on melegíts el? a süt?t.
Forrósíts fel egy ev?kanál
olívaolajat egy nagy, vastag h?álló edényben. A húst tedd bele és fonnyaszd meg gyorsan. Vedd ki és tedd félre.
A maradék olajat forrósítsd fel, a vörös
hagymát és a
fokhagymát tedd bele, majd 2-3 percig süsd. A
fehérbort öntsd hozzá, 1 percig f?zd, majd a húslevesalapot,
oregánót és a s?rített
paradicsomot öntsd hozzá.
sózd és
borsozd. Forrald fel, tedd vissza a húst az edénybe és az
articsókát is add hozzá. Fedd le, majd tedd vissza a süt?be 30-40 percre. Az olívabogyókat a sütési id? utol
só 5 percében add hozzá.
Szeleteld fel a húst, a zöldségek mellett rendezd el, majd a szaftjával öntsd nyakon.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>