Teriyaki:
Keverjük össze a
szójaszószt, a mirint és a sakét egy lábosban, és forraljuk fel. Vegyük takarékra a tüzet, adjuk hozzá a cukrot, a
fokhagymát, a
gyömbért, és főzzük, amíg besűrűsödik. Szűrjük át egy szűrőn, és hagyjuk hűlni. Melegítsük elő a grillsütőt.
A húst kenjük be a mázzal, és grillezzük forgatva 10 percig. Tegyük egy tányérra, és hagyjuk 5 percig pihenni. Tegyük egy
salátástálba a mizunát, a tatsoit és a
vízi
tormát. Adjuk hozzá a savanyított
gyömbér- salsát. Keverjük össze. A megmaradt mázat forraljuk fel, és öntsük a húsra. A marhát szeleteljük fel, és tálaljuk a savanyított
gyömbér- és
uborkasalátával.
Előkészület: 20 perc.
Sütési, főzési idő: 10-15 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>