Porterhouse-steak rozmaringgal és vörösborral receptHány személyre: 4 személyre
» Mártás:
» 500 ml marhahúsleves
» 250 ml száraz vörösbor
» 125 ml
ketchup» 1/4 tk. szárított
kakukkf?» 1/4 tk. frissen ?rölt fekete
bors» 2 porterhouse-steak, 3 cm vastag
»
olívaolaj» 2 ek. finomra aprított friss
rozmaringlevél
» 2 tk. durva szem? tengeri
só» 1 tk. frissen ?rölt fekete
bors» 2 ek.
vaj
Egy lábosban keverjük össze a levest a vörösborral, a
ketchuppal, a
kakukkf?vel és a
borssal. Forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és 20-30 percig f?zzük kevergetve. Forraljuk le 250 ml-re. Vegyük le a t?zr?l, és tegyük félre.
Készítsük el? a parazsat a grillsüt?ben. A steak mindkét oldalát kenjük be egy kis olajjal, és f?szerezzük meg
rozmaringgal,
sóval és
borssal. Pihentessük 20-30 percig.
A steakot zárt süt?ben süssük 6 percig, közben egyszer fordítsuk meg, majd süssük még 4-6 percig. Vegyük le a grillr?l, és hagyjuk 3-5 percig h?lni.
A mártást újból forraljuk fel, majd vegyük le a t?zr?l, és adjuk hozzá adagonként a
vajat, közben kevergessük. Ízesítsük ízlés szerint. A steakot daraboljuk fel, és a mártással tálaljuk.
Sült
burgonya illik hozzá.
Elkészítési id?: 30-42 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>