Porterhouse-steak rozmaringgal és vörösborral receptHány személyre: 4 személyre
» Mártás:
» 500 ml marhahúsleves
» 250 ml száraz vörösbor
» 125 ml
ketchup» 1/4 tk. szárított
kakukkfű» 1/4 tk. frissen őrölt fekete
bors» 2 porterhouse-steak, 3 cm vastag
»
olívaolaj» 2 ek. finomra aprított friss
rozmaringlevél
» 2 tk. durva szemű tengeri
só» 1 tk. frissen őrölt fekete
bors» 2 ek.
vaj
Egy lábosban keverjük össze a levest a vörösborral, a
ketchuppal, a
kakukkfűvel és a
borssal. Forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és 20-30 percig főzzük kevergetve. Forraljuk le 250 ml-re. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. A steak mindkét oldalát kenjük be egy kis olajjal, és fűszerezzük meg
rozmaringgal,
sóval és
borssal. Pihentessük 20-30 percig.
A steakot zárt sütőben süssük 6 percig, közben egyszer fordítsuk meg, majd süssük még 4-6 percig. Vegyük le a grillről, és hagyjuk 3-5 percig hűlni.
A mártást újból forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá adagonként a
vajat, közben kevergessük. Ízesítsük ízlés szerint. A steakot daraboljuk fel, és a mártással tálaljuk.
Sült
burgonya illik hozzá.
Elkészítési idő: 30-42 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>