» 4 szelet hátszín vagy vesepecsenye » 750 g felezett újburgonya » 375 g feldarabolt paradicsom » 60 g kimagozott, fekete olajbogyó » 1 vékony szeletekre vágott lila hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál finomra vágott oregánó » 1 teáskanál cukor » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A burgonyát egy fazék forró, sós vízben 10-15 perc alatt főzzük puhára. Szűrjük le és csepegtessük le. 1 evőkanél olajon pároljuk puhára a hagymát és a fokhagymát. Keverjük hozzá a paradicsomot, az olajbogyót és a cukrot. Szórjuk bele az oregánót, majd sózzuk, borsozzuk. A maradék olajat öntsük serpenyőbe, és melegítsük fel. A steakot oldalanként 4 percig süssük, majd tegyük tányérra. Szósszal és az újburgonyával tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom