A babot pároljuk 2 percig
sós
vízben, majd szedjük le a héját.
A
paradicsomot mártsuk hirtelen forró
vízbe, hogy könnyen le tudjuk szedni a héját. Magozzuk ki, szeleteljük fel és villával passzírozzuk össze.
A felhevített olajon süssük fehérre a húsokat, majd a zaftjában pároljuk üvegesre az összevágott
hagymát. Keverjük hozzá a zúzott
fokhagymát, valamint a
lisztet és süssük 3 percig. Ezután locsoljuk rá a bort, rotyogtassuk 2 percig, majd dolgozzuk hozzá a levest, a
paradicsompürét, a
paprikát, a
rozmaringot és a zöldfűszert. Tegyük bele a húst, helyezzünk rá fedőt és takarékon 2 órán át pároljuk. Vegyük ki a húst és így dolgozzuk bele a
paradicsomot, a babot és a felaprított petrezselymet. Rotyogtassuk néhány percig, majd tálaláskor kanalazzuk a bárányra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>