A 
paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héjukat, majd kimagozzuk, és felszeleteljük őket. 1-1 ek. 
vajban és olajban megsütjük a 
tonhalszeleteket, majd félretesszük őket. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprózott 
hagymát, majd hozzáadjuk a felcsíkozott 
paprikákat és az összepréselt 
fokhagymákat. Néhány perc után a halat is visszatesszük a bouquet garnival, a 
paradicsommal és a borral együtt. Sózzuk, 
borsozzuk, majd kb. 5 percig így főzzük. Ekkor a halat kivesszük, eloszlatjuk a tányérokon, a zöldségeket pedig tovább pároljuk. Eközben a 
sonkát is megsütjük, majd a halak mellé tesszük. Végül a párolt zöldségeket is a tányérra tesszük, majd megszórjuk 
petrezselyemmel, és már kínálhatjuk is.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>