Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 520 kcal/ 2185 kj adagonként
Mindenek előtt melegítsük elő a sütőt 220 fokra, légkeverés esetén 200 fok is elegendő. A
paradicsomot vágjuk be a te
tején, és forrázzuk le, majd könnyen húzzuk le a héját. A
koriandert mossuk át alaposan. A
hagymákat pucoljuk meg, majd aprózzuk fel. Egy nagy darab alufóliát terítsünk szét, és kenjük meg
vajjal. Az alufólia nagyságát a hal nagysága határozza meg. A halat mossuk meg alaposan, majd helyezzük az alufóliára, és kenjük meg
vajjal. A korábban előkészített zöldségeket osszuk el a halon. A halra öntsük rá a bort, és öntsünk rá 7-8 evőkanál zöld
citromlevet, majd ízesítsük
sóval és
borssal.
Az alufóliát gondosan hajtogassuk rá a halra, és lehetőleg szorosan zárjuk le. Az előmelegített sütőben 45 percen át hagyjuk párolódni. Ha elkészült, tálalhatjuk. A sütési időt onnan lehet megállapítani, hogy megmérjük a hal szélességét ott, ahol az a legszélesebb. Majd az eredményt beszorozzuk 5-tel, és annyi percet kell párolnunk a halat.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>