Keralai halcurry receptHány személyre: 8 személyre
					» fél kiskanál tamarindsűrítmény, 2 evőkanál
» forró 
vízben feloldva
» 15 dkg szárított kókuszpehely
» 5 dkg finomra aprított vörös
hagyma» 1 kiskanál őrölt 
kömény» negyed kiskanál őrölt 
koriander» negyed kiskanál őrölt piros
paprika» negyed kiskanál 
kurkuma» 1,5 kiskanál finom tengeri 
só» 1,5 dl 
víz» 1 dl konzerv
kókusztej» 1 serrano vagy thai zöld csili
paprika, kimagozva
» és hosszában kettévágva
» 45 dkg aranyosfejű hal-, lepényhal, nyelvhal 
» vagy sügérfilé, leöblítve, megszárítva és
» 5 cm-es darabokra vágva
» 10 
currylevél vagy 4 
babérlevél» 1 evőkanál olaj				
 
				
					A tamarindlevelet, s kókuszt, a 
hagymát, a 
köményt, a 
koriandert, a piros
paprikát, a 
kurkumát, a 
sót, a vizet és a 
kókusztejet turmixgépben összekeverjük, és egy mély lábosba átöntjük. A csili
paprikát és a haldarabokat is beledobjuk, és 10 percig lassú tűzön főzzük. Ezután a 
curryleveleket és az olajat is hozzáadjuk. Még 1 percig főzzük, és tálaljuk. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>