A kagylókat tisztítsuk meg, a kinyíltakat ne használjuk fel. Forraljunk vizet, tegyük bele a kagylókat, olajat, 
borsot, és főzzük addig míg a kagyló ki nem nyílik. Szűrjük le, a kagylóhúst szedjük ki a héjból. 
Olvasszuk meg a 
vajat, tegyük bele a húsos 
szalonnát, 
fokhagymát, 
hagymát, és dinszteljük meg. Keverjük bele a 
lisztet, öntsünk hozzá a főzőléből 1,2 liternyit.
Tegyük bele a 
krumplit és főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a tésztát. Öntsük bele a 
tejszínt, ízesítsük, majd tegyük bele a kagylókat.
Keverjük ki a 
tojássárgáját 2 evőkanálnyi főzőlével. Öntsük a levesbe, és melegítsük még pár percig. Petrezselyemmel és 
citromgerezdekkel tálaljuk.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>