Elkészítési idő: kb 45 perc
Energiatartalom: 499 kcal/2092 kj adagonként
A sütőt melegítsük elő 240 fokra, légkeverés esetén 22 fok is elegendő. A zsemlét áztassuk bele langyos
vízbe. Közben a szardíniát alaposan mossuk meg, és itassuk le a róla a vizet. Készítsünk elő
sós vizet és forraljuk fel. A
spenótot tisztítás után mintegy 2 percen át blansírozzuk, majd gyorsan öntsük le róla a vizet, és hagyjuk lecsepegni. Miután kicsepegett aprózzuk fel. Azután a zsemlét már kivehetjük a
vízből és nyomkodjuk ki. A
bazsalikomot mosás után aprózzuk fel. A
fokhagymát pucolás után szintén aprózzuk fel. Ha ezzel mind elkészültünk, a
spenótot, a
bazsalikomot, a
tojást, a zsemlét,
parmezánt és a
fokhagymát alaposan keverjük össze, majd ízesítsük némi
sóval és
borssal.
Az így elkészült keverékkel kell megtölteni a szardíniát, amit belefektethetünk egy tűzálló tálba. A halat locsoljuk meg az
olívaolajjal, majd szórjuk meg a fenyőmaggal. Negyed órán át süssük a sütőben. Ha elkészült, rögtön tálalható.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>