A
pontyot megtisztítjuk, majd kifilézzük és felszeleteljük. A csontokat, a fejet és a farkat egy lábosba tesszük,
sózzuk, majd felengedjük
vízzel, és kb. egy órát főzzük. Ezután leszűrjük, és félretesszük. Eközben a halszeleteket
lisztbe forgatjuk, olajon mindkét felüket megsütjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprózott
hagymát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott
gombát, és puhára pároljuk. Közben piros
paprikát szórunk rá, és hozzáadjuk a halalaplevet. Miután felforrt, behabarjuk egy
tejfölös
rántással, majd az egészet a sült halakra öntjük. Így tovább pároljuk még egy darabig. Végül ízlés szerint galuskával vagy
csuszatésztával kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>