» 1 sütődeszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 1 bőr nélküli lazacfilé, leöblítve és megszárítva, » és a deszka méretének megfelelő darabokra » vágva » grillezett kenyér, a tálaláshoz » ancso-zöldcitromos vaj: » 20 dkg szobahőmérsékletű vaj » 1 kiskanál őrölt ancho » 5 dkg aprított, friss korianderlevél » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » 2 kiskanál friss citromlé » 20 dkg feldarabolt paradicsom » 5 dkg finomra aprított koriander » 10 dkg felkarikázott újhagyma
Amíg a deszka ázik, a grillen parazsat készítünk, úgy, hogy csak az egyik oldalon melegítsen, a másikon ne. A vaj hozzávalóit összekeverjük. A lazacot a deszkára tesszük, az ancso-zöldfűszeres vajjal megkenjük, a hal tetejére rátesszük a feldarabolt paradicsomot, a felaprított koriandert és a felkarikázott újhagymát. A tűzre tesszük, ahol nincs tűz, fedővel letakarjuk, és 45-60 percig sütjük. Villával ellenőrizzük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom