Elkészítési idő: kb háromnegyed óra
Energiatartalom: 314 kcal/1319 kj adagonként
A fogashal filét mossuk meg, hagyjuk lecsöpögni, és daraboljuk fel kisebb darabokra. Öntsünk rá 2 evőkanálnyi halszószt, és hagyjuk 10 percen át így állni, pácolódni.
Közben mossuk meg a
padlizsánt, és azt is daraboljuk fel, a pálmacukrot pedig reszeljük le. A
vízi
gesztenyét hagyjuk alaposan kicsepegni. Egy lábasban a vizet, a
currypasztát, a pálmacukrot és a
kókusztej felét keverjük össze, és kevergetés közben forraljuk fel. Miután felforrt hozzáönthetjük a maradék
kókusztejet, és adjuk hozzá a feldarabolt
padlizsánt is. Ezt is keverjük össze, majd 10 percen át főzzük tovább. Tovább ízesíthető kevéske halszósszal.
A 10 perc leteltével adjuk hozzá a
vízi
gesztenyét, és a fogasfilét. Hagyjuk főni még néhány percig.
Közben a kaffír leveleket csíkozzuk fel, majd adjuk az ételhez, és keverjük el benne, majd tálaljuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>