Elkészítési idő: kb háromnegyed óra
Energiatartalom: 480 kcal/2016 kj adagonként
Créme fraiche elkészítése:
Ha otthon szeretnénk elkészíteni, a következőképpen tehetjük. 2-5 dl hab
tejszínt alaposan ki keverjünk ki egy evőkanál íróval. Hagyjuk állni akár egy egész napot is lefedve. Hűtőbe nem kell tenni, de óvjuk a közvetlen melegtől. Majd megint keverjük össze alaposan és hűtőben tárolva több mint 1 hétig felhasználható.
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 225 fokra (légkeverés esetén elég 200 fokra is), és csomagoljuk ki a leveles tésztát. Miközben melegszik a sütő, és olvad a tészta előkészíthetjük a többi hozzávalót. A
spárgákat felezzük meg, és az al
só felét hámozzuk meg. A meghámozott
spárgákról vágjuk a le a végét, és
sós
vízben főzzük legalább 8-10 percig. Ha már puha a
spárga kivehetjük és várjuk meg míg lecsepeg róla a
víz, de a főzővizet ne dobjuk ki, később még 75 ml-re szükség lesz belőle. A közben felolvadt leveles tésztát
lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki úgy fél centiméter vastagra, és négy ugyanakkora négyszögre vágjuk fel. A felső felét kenjük meg a felvert
tojássárgájával és az előmelegített sütőben 5-8 perc alatt aranybarnára süthetjük. A
spárga félretett főző
vízébe öntsük bele a bort és rakjuk bele a
mogyoróhagymát. Addig főzzük így együtt míg be nem sűrűsödik legalább a korábbi űrtartalom felére. A
vajat felkockázzuk és beletesszük, így hamarabb fog sűrűsödni. Ha besűrűsödött nem kell főznünk tovább. A készülő mártást fűszerezzük
sóval,
borssal és
citromlével ízlés szerint. A turbolyát tisztítsuk meg alaposan, és leveleit csipkedjük bele a mártásba. Majd keverjük bele az elkészített créme fraiche-t. A korábban elkészült leveles tésztát felezzük el akár a zsemlét. Az al
só félre rakjuk a megfőzött és elfelezett
spárgaszárakat. Erre rakjunk egy-egy haldarabot. A négy adagra öntsünk azonos mennyiségű mártást, majd fedjük be a leveles tészta felső részével. Az így elkészült kis szendvicseket tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>