Meleg csirkesaláta receptHány személyre: 4 adag
» 500g csirkecombfilé, zsiradék eltávolítva
» 2 teáskanál thai piros
currypaszta
» 1 teáskanál apróra vágott piros csili
paprika» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 1 szál friss
citromf?- szár
» étolajspray
» 1 fej lila
hagyma, vékonyra szeletelve
» 2
paradicsom, gerezdekre vágva
» 25g összevágott friss
menta» 15g összevágott friss
koriander» 400g
salátalevél- keverék
» 2 ev?kanál pörkölt földi
mogyoró» Az öntethez:
» másfél ev?kanál barna
cukor» 2 ev?kanál halszósz
» 2 ev?kanál
lime-lé
» 2 kaffer
lime- levél, apróra vágva
» 2 teáskanál olaj
El?készítési id?: 30 perc+ egy éjszakán át pácolás
Teljes elkészítési id?: 20 perc
Vékony csíkokra vágjuk fel a csirkét, majd a
currypasztával, a csili
paprikával, a
fokhagymával és a
citromf?vel keverjük össze. A h?t?szekrénybe tegyük letakarva több órára vagy egy egész éjszakára.
Egy teflonserpeny?t vékonyan fújjunk be étolajspray-vel. A csirkét adagokban süssük puhára és világosbarnára, majd tegyük félre. 1 percig süssük a
hagymát a serpeny?ben vagy amíg éppen csak megpuhul. Levével tegyük vissza a csirkét a serpeny?be és a
mentát, a
paradicsomot és a
koriandert adjuk hozzá. Forrósítsuk fel kevergetve. Hagyjuk h?lni a t?zr?l levéve addig, amíg már csak melegnek látszik.
A
salátaöntethez a hozzávalókat alaposan keverjük össze egy tálban. A
salátalevelekkel és a
salátaöntettel forgassuk össze a csirkés- zöldséges keveréket. Szórjuk meg pörkölt földi
mogyoróval.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>