Csíp?s garnélarák- és tésztasláta receptHány személyre: 4 adag
» Az öntethez:
» 2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 1 kisebb friss piros csili
paprika, felaprítva
» 1 ev?kanál olaj
» 2 ev?kanál halszósz
» 3 ev?kanál
lime-lé
» 1 teáskanál garnélarákpaszta
» 20g darált pálma
cukor- vagy barna
cukor» 100 g üvegtészta
» 4 új
hagyma, szeletelve
» 375g f?tt garnélarák, megtiszítva
» 10g összevágott friss
korianderlevél
» 2 ev?kanál pörkölt,
sós földi
mogyoró apróra vágva
Elkészítési id?: 20 perc
Teljes elkészítési id?: 10 perc
A
salátaöntet hozzávalóit jól keverjük össze. Addig keverjük, míg a
cukor el nem olvad. Tegyük félre.
Forrásban lév? b?
vízben f?zzük az üvegtésztát 10 percig, illetve amíg megpuhul. Sz?rjük le, majd miután leöblítettük vágjuk apró darabokra.
A
salátaöntetet öntsük a tésztára és keverjük össze alaposan. A
koriandert, az új
hagymákat és a garnélát forgassuk bele. Salátástálakba osszuk szét és földi
mogyoróval szórjuk meg. Tálaljuk szobah?mérsékleten.
Tápértékek adagonként:
30g fehérje, 10g
zsír,
10g szénhidrát, 4g élelmi rost,
180mg koleszterin, 1080kJ (255 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>