Előkészítési idő: 10 perc
Teljes elkészítési idő: 20 perc
1, A
citrom héjából hámozzunk le hosszú, széles darabokat. A
citromhéj fehér rétegét távolítsuk el és a
citromhéjdarabok közül vágjunk fel 3-at vékony csíkokra. Ezt a díszítéshez tegyük félre.
2, Egy mély edénybe tegyük bele a csirkehúslét a
fehérbort és a széles
citromhéjdarabokat. 750 ml
vízzel öntsük fel, majd alacsony hőmérsékleten főzzük 10 percig. A
citromhéjat távolítsuk el és forraljuk fel.
3, A
petrezselyem felét egy csipetnyi fekete
borsot és a tortellinit adjuk hozzá. 6-7 percig főzzük, amíg a tészta al dente lesz. A maradék
petrezselyemmel és a
citromhéjcsíkokkal díszítsük.
Eltarthatóság:
Az ételt a recept 2. pontjának végéig elkészíthetjük tetszés szerint, majd eltarthatjuk egy napig is akár a hűtőben a tészta hozzáadása előtt.
Tápérték adagonként:
6g fehérje, 4g
zsír
9g szénhidrát, 2g élelmi rost
14 mg koleszterin, 483kJ(115kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>