Előkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő: 10 perc
1, A hátszínről a zsiradékot és az inas részeket távolítsuk el, majd 2,5 cm-es kockákra aprítsuk fel. A
rozmaringágak száráról fejtsük le a leveleket úgy, hogy az egyik végén 5 cm hosszan hagyjuk meg a leveleket. Ezekre a
rozmaringágakból kialakított nyársakra váltogatva húzzuk fel a húst és a
gombát. Egy tálkában keverjük össze az olajat, a
mézet és a
szójaszószt.
2, Egy vékonyan beolajozott grillező tálra helyezzük a nyársakat, majd kenjük be a páccal. Grillezzük 10 percig ill. amíg a
gomba és a hús meg nem puhul. Időnként forgassuk meg a nyársakat és kenegessük meg a páccal többször. Zöld
salátát kínáljunk mellé, azonnal tálalhatjuk.
Tápértékek adagonként:
20g fehérje, 2,5 g
zsír
6g szénhidrát, 0,5g élelmi rost
60mg koleszterin, 545 kJ (130 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>