Dobva- rázva sült sertés zöldségekkel receptHány személyre: 4 adag
» 400g sovány sertéscomb
» 1 evőkanál konzerv feketebab,
sózott, leöblítve
» 500g
kínai kel» 2 teáskanál szezámolaj
» 2 fej
hagyma vékonyra szeletelve
» 2 gerezd
fokhagyma apróra vágva
» 2-3 teáskanál aprított
gyömbér» 1 piros kaliforniai
paprika,csíkokra vágva
» 90g vizi
gesztenye (vagy bambuszkonzerv), fékonyra szeletelve
» 2 evőkanál osztrigaszósz
» 1 evőkanál
szójaszósz
» 2 teáskanál halszósz
Előkészítési idő:20 perc
Teljes elkészítési idő: 10 perc
1, A sertéscombot rostirányra merőlegesen vágjuk fel csíkokra. A babot kissé aprítsuk össze. A bordás kel torzsáját vágjuk le, szedjük szét a leveleit, majd vékony csíkokra vágjuk fel.
2, Egy nagy teflonserpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel a szezámolaj felét. Magas hőfokon 3-4 percig pirítsuk a
hagymát, a
fokhagymát, a
gyömbért, majd adjuk hozzá a kaliforniai
paprikát és még 2-3 percig főzzük. A serpenyőből vegyük ki a zöldségeket. A maradék szezámolajat forrósítsuk fel, magas hőmérsékleten keverve részletekben süssük a sertéshúst.
3, Ha megsült az összes sertéscomb tegyük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a félretett
hagymás zöldséges keveréket, a feketebabot, a csíkokra vágott bordáskelt, a vizi
gesztenyét, osztriga-, a hal- és a
szójaszószt. Erősen rázzuk össze, hogy jól összekeveredjenek az alapanyagok, majd a hőmérsékletet csökkentve 3-4 percig pároljuk fedő alatt, ill. amíg a bordás kel épp, hogy megfonnyad. Máris tálalhatjuk.
Tápértékek adagonként:
30g fehérje, 3g
zsír
20g szénhidrát, 3,5g élelmi rost
55mg koleszterin, 910kJ (215kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>