El?készítési id?: 30 perc
Teljes elkészítési id?: 1 és fél óra
1, 220°C-ra (gázsüt? esetén 6-os fokozat) melegítsük el? a süt?t. A kaliforniai
paprikát és a
padlizsánt vágjuk fel falatnyi darabokra, majd keverjük a
paradicsomhoz, a
gombához és a
hagymához egy süt?edényben. Olajspray-b?l fújjunk rá, és egyszer megkeverve egy órán át süssük, ill. amíg barnulni, puhulni nem kezd.
2, Öntsük hozzá a
paradicsompasztával összekevert csirkehúslét és
fehérbort, és hagyjuk még 10 percig sülni, ill. amíg bes?r?södik.
3, Közben vágjuk félbe a
sonkát, göngyöljük be a
csirkemellet a
sonkaszeletekkel, fogpiszkálóval alul megt?zve. A
sonka és a
csirkemell közé bújtassunk egy friss
rozmaringágat. Vékonyan beolajozott teflonserpeny?ben közepes fokon mindkét oldalát pirítsuk aranybarnára. 10-15 percig süssük fed? alatt, ill. amíg a csirke át nem sül. Távolítsuk el a fogpiszkálókat, halmozzuk a zöldségekre és a szósszal körítve tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
35g fehérje, 4,5 g
zsír
8g szénhidrát, 5g élelmi rost
70mg koleszterin, 965kJ (230kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>