Csirke kukoricás szalszával receptHány személyre: 4 adag
» A kukoricaszalszához:
» 2 cső kukorica
»
olívaolaj a bekenéshez
» 500g papan (hoosier
banán), magjai eltávolítva, kockákra vágva
» 2
paradicsom apróra vágva
» 3 új
hagyma, apróra vágva
» 3 evőkanál aprított friss
menta» 1 kisebb piros csili
paprika, magjai eltávolítva, feldarabolva
» 2 evőkanál
citromlé
» 4
csirkemellfilé
Előkészítési idő:30 perc
Teljes elkészítési idő: 25 perc
1, Az elkészítéshez forrósítsunk fel egy grillezőserpenyőt, rostsütőt vagy sütőtálat. A kukoricacsöveket vékonyan kenjük be
olívaolajjal, majd 10 percig grillezzük illetve, míg minden oldala halványbarnára nem sül. Gyakran forgassuk meg és közben kenegessük szükség szerint olajjal. Ha a kukorica kihűlt egy éles késsel fejtsük le a szemeket a csövekről. Egy nagy tálban keverjük össze a kukoricaszemeket, a papant, a
paradicsomot, az új
hagymát, a
mentát, a csili
paprikát és a
citromlét.
2, A
csirkemellfiléről a zsiradékot és az inas részeket távolítsuk el. Kenjük be olajjal, majd oldalanként 4-6 percig süssük puhára. A kukoricaszalszával tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
20g fehérje, 4g
zsír
25g szénhidrát, 5g élelmi rost
55mg koleszterin, 950kJ (225kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>