El?készítési id?:20 perc + 2 óra beh?tés
Teljes elkészítési id?: 50 perc
180 °C- ra melegítsük el? a süt?t (gázsüt? esetén 4- es fokozat)A csirkér?l távolítsuk el a zsiradékot, tegyük egy lapos edénybe. Keverjük hozzá a
mézet, a
mustárt, a
szójaszószt, majd öntsük a csirkére. Forgassuk át a csirkét, hogy a szósz jól átjárja, belepje. Tegyük két órára h?t?be, ezalatt egyszer forgassuk meg.
Egy süt?papírral kibélelt süt?tálra helyezzük a
hagymaszeleteket, a félbevágott
paradicsomokat. Morzsoljuk rá a cukrot, locsoljuk meg balzsam
ecettel, és süssük 40 percig.
Egy grillserpeny?t forrósítsunk fel, fújjuk be kevés étolajspray- vel. Vegyük ki a csirkét a pácból, és a serpeny?ben oldalanként 4- 5 percet grillezzük, illetve amíg teljesen átsül. Szeleteljük fel és a
cukorbor
sócsírával, félbevágott
paradicsomokkal,
hagymaszeletekkel tálaljuk is.
Tápérték adagonként:
25 g fehérje, 2,5 g
zsír
30 g szénhidrát
3 g élelmi rost
50 g koleszterin, 990 kJ (235 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>