Előkészítési idő: 30 perc + 4 óra behűtés
Sütés nélküli
Egy 22 cm-es szétnyitható tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. A diót és a kekszet daráljuk finomra. Az olvasztott
vajat adjuk hozzá és addig keverjük, amíg jól összeelegyedik. A forma aljára nyomkodjuk a kekszes-diós keveréket. 30 percre tegyük a hűtőbe.
A
kakaót, a kávét és a
zselatint egy hőálló tálban keverjük össze 125 ml forrásban lévő
vízzel. Nagyon forró
vízbe helyezzük a tálat. Keverjük addig, amíg a
zselatin elolvad és egy sima masszát kapunk. Kissé hagyjuk hűlni.
A ricotta
sajtot 2 percig verjük fel a
cukorral, ill. addig amíg a
cukor fel nem olvad. A kávés keveréket fokozatosan adagolva verjük bele.
Elektromos habverővel gyors fokozaton verjük fel a sűrített
tejet egy tálban 1 percig, vagy amíg nagyon habos nem lesz és az állagát megtartja. A mokkás-ricotta
sajtos masszát keverjük hozzá és addig verjük, amíg össze nem elegyednek.
A kekszalapra öntsük. 3-4 órára tegyük a hűtőbe egy műanyag fóliával lefedve ill. addig, amíg meg nem szilárdul. Tálalás előtt tekerjünk egy forró kicsavart konyharuhát 1 percre a forma köré, majd egy tompa késsel a forma belső pereme körül vágjuk körbe és nyissuk szét a formát.
kakaóporral szórjuk meg.
Tápértékek adagonként:
9g fehérje, 9,5 g
zsír,
20g szénhidrát, 0,5g élelmi rost
26,5mg koleszterin, 825kJ(195kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>