El?készítési id?: 30 perc + 4 óra beh?tés
Sütés nélküli
Egy 22 cm-es szétnyitható tortaformát béleljünk ki süt?papírral. A diót és a kekszet daráljuk finomra. Az olvasztott
vajat adjuk hozzá és addig keverjük, amíg jól összeelegyedik. A forma aljára nyomkodjuk a kekszes-diós keveréket. 30 percre tegyük a h?t?be.
A
kakaót, a kávét és a
zselatint egy h?álló tálban keverjük össze 125 ml forrásban lév?
vízzel. Nagyon forró
vízbe helyezzük a tálat. Keverjük addig, amíg a
zselatin elolvad és egy sima masszát kapunk. Kissé hagyjuk h?lni.
A ricotta
sajtot 2 percig verjük fel a
cukorral, ill. addig amíg a
cukor fel nem olvad. A kávés keveréket fokozatosan adagolva verjük bele.
Elektromos habver?vel gyors fokozaton verjük fel a s?rített
tejet egy tálban 1 percig, vagy amíg nagyon habos nem lesz és az állagát megtartja. A mokkás-ricotta
sajtos masszát keverjük hozzá és addig verjük, amíg össze nem elegyednek.
A kekszalapra öntsük. 3-4 órára tegyük a h?t?be egy m?anyag fóliával lefedve ill. addig, amíg meg nem szilárdul. Tálalás el?tt tekerjünk egy forró kicsavart konyharuhát 1 percre a forma köré, majd egy tompa késsel a forma bels? pereme körül vágjuk körbe és nyissuk szét a formát.
kakaóporral szórjuk meg.
Tápértékek adagonként:
9g fehérje, 9,5 g
zsír,
20g szénhidrát, 0,5g élelmi rost
26,5mg koleszterin, 825kJ(195kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>