Citromos- sült habos pite recept

Hány személyre: 8 adag

» A citromos töltelékhez:
» 40g kukoricaliszt
» 2 evőkanál sima liszt
» 375g porcukor
» 1 evőkanál aranyszirup (nádcukorból készült szirup, helyettesíthető mézzel)
» 3 evőkanál reszelt citromhéj
» 125ml citrom
» 6 tojás sárgája
» A pite alapformához:
» repceolaj- (canola) spray
» 3 evőkanál csökkentett zsírtartalmú vajkrém
» 1 evőkanál méz
» 200g kukoricapehely, fimomra zúzva
» A sült habhoz:
» 6 tojásfehérje
» 375g porcukor
» fél kávéskanál kukoricaliszt
Előkészítési idő: 25perc+ hűlni hagyás
Teljes elkészítési idő: 30 perc
A lisztet, a kukoricalisztet és a cukrot öntsük egy vastag aljú edénybe a töltelék elkészítéséhez.375 ml forró vizet adjunk hozzá fokozatosan, majd jól keverjük össze alacsony hőfokon, míg a cukor el nem olvad. A golden szirupot is adjuk hozzá és a citromlevet és a reszelt citromot keverjük bele. A hőmérsékletet tegyük közepesen magas hőfokra. 5-6 percig kevergetve főzzük, vagy amíg felforr és besűrűsödik. Ha ez megtörtént főzzük tovább egy percig. A hőmérsékletet csökkentsük és kézi habverő segítségével keverjük egyesével bele a tojássárgájákat, majd keverjük simára. A tűzről vegyük le, egy műanyagfóliával takarjuk le és hagyjuk teljesen kihűlni.
A sütőt 190°C-ra melegítsük elő (gázsütőnél 5-ös fokozat). A repceolajspray-vel fújjunk be 22 cm átmérőjű piteformát. A vajkrémet és a mézet olvasszuk meg kis edényben a pitealaphoz. A zúzott kukoricapelyhet öntsük egy tálba és jól keverjük össze a mézzel és a vajkrémmel. Az olajjal befújt forma aljába és oldalába nyomkodjuk, a felső peremét igazítsuk el. 8-9 percig süssük vagy amíg a pereme éppen hogy barnulni kezd. A sütőből vegyük ki és hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentsük 180°-ra (gázsütőnél 4-es fokozatra).
A tojásfehérjéket kézi habverővel verjük fel lágy habbá a sült tojáshab elkészítéséhez. A cukrot fokozatosan adagoljuk verjük, míg kemény habot nem kapunk, majd a kukoricalisztet keverjük bele. Az összeállításhoz egyenletesen terítsük szét a tölteléket az üres pitealapon. A meringue-t kanalazzuk a tetejére úgy, hogy teljesen befedje a tölteléket. A tojáshab tetején formázzunk csúcsokat egy kanál hátuljával. 7-8 percig süssük, míg a tojáshab aranybarnára sül és megszilárdul. Melegen és hidegen is tálalhatjuk, zsírszegény fagylalttal vagy diétás tejszínhabbal.
Tápértékek adagonként:
7g fehérje, 7,5 g zsír
100g szénhidrát, 1g élelmi rost
141,5 g koleszterin, 2015kJ (480 kcal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Egyszerű csirke Alfredo módra
A tésztát a megfelelő módon kifőzzük és leszűrjük. A húst kockázzuk fel és egy edénybe...
Párolt kagyló casinovajjal
Az olajat egy serpenyőbe tesszük, és a fokhagymát és a hagymát 4 perc alatt üvegesre pirítju...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat