Előkészítési idő: 25perc+ hűlni hagyás
Teljes elkészítési idő: 30 perc
A
lisztet, a kukorica
lisztet és a cukrot öntsük egy vastag aljú edénybe a töltelék elkészítéséhez.375 ml forró vizet adjunk hozzá fokozatosan, majd jól keverjük össze alacsony hőfokon, míg a
cukor el nem olvad. A golden szirupot is adjuk hozzá és a
citromlevet és a reszelt
citromot keverjük bele. A hőmérsékletet tegyük közepesen magas hőfokra. 5-6 percig kevergetve főzzük, vagy amíg felforr és besűrűsödik. Ha ez megtörtént főzzük tovább egy percig. A hőmérsékletet csökkentsük és kézi habverő segítségével keverjük egyesével bele a
tojássárgájákat, majd keverjük simára. A tűzről vegyük le, egy műanyagfóliával takarjuk le és hagyjuk teljesen kihűlni.
A sütőt 190°C-ra melegítsük elő (gázsütőnél 5-ös fokozat). A
repceolajspray-vel fújjunk be 22 cm átmérőjű piteformát. A
vajkrémet és a
mézet olvasszuk meg kis edényben a pitealaphoz. A zúzott kukoricapelyhet öntsük egy tálba és jól keverjük össze a
mézzel és a
vajkrémmel. Az olajjal befújt forma aljába és oldalába nyomkodjuk, a felső peremét igazítsuk el. 8-9 percig süssük vagy amíg a pereme éppen hogy barnulni kezd. A sütőből vegyük ki és hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentsük 180°-ra (gázsütőnél 4-es fokozatra).
A
tojásfehérjéket kézi habverővel verjük fel lágy habbá a sült
tojáshab elkészítéséhez. A cukrot fokozatosan adagoljuk verjük, míg kemény habot nem kapunk, majd a kukorica
lisztet keverjük bele. Az összeállításhoz egyenletesen terítsük szét a tölteléket az üres pitealapon. A meringue-t kanalazzuk a te
tejére úgy, hogy teljesen befedje a tölteléket. A
tojáshab te
tején formázzunk csúcsokat egy kanál hátuljával. 7-8 percig süssük, míg a
tojáshab aranybarnára sül és megszilárdul. Melegen és hidegen is tálalhatjuk,
zsírszegény fagylalttal vagy diétás
tejszínhabbal.
Tápértékek adagonként:
7g fehérje, 7,5 g
zsír
100g szénhidrát, 1g élelmi rost
141,5 g koleszterin, 2015kJ (480 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>