A heringeket felvágjuk, hogy ki tudjuk őket lapítani, majd bekenjük őket a 
mustár és 3 kanál 
olívaolaj keverékével. Ezután a 
sózott, 
borsozott zabpanírba beleforgatjuk, és kb. 20 perc alatt készre grillezzük őket. Eközben egy 
vízzel teli tálba tesszük az egyik 
citrom levét és a 
citromok héját. Az 
articsóka szár felőli végét és külső leveleit eltávolítjuk, majd a 
citromos 
vízbe tesszük őket. Egy másik tálban összekeverjük a maradék 
olívaolajat, a 
mustármagot, 
sót, 
borsot. Ezután az 
articsókákat egyesével félbevágjuk, fejüket kikaparjuk, és az egészet felszeleteljük. Az öntetbe forgatjuk, majd eloszlatjuk a tányérokon. Végül rátesszük a grillezett heringeket, a 
citrommal díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>