A tésztát összetörjük, majd
sóval ízesített
vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd rátesszük 1 dl olajon
tejfölre. Lefedve melegen tartjuk. A
gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A
hagymát és a
petrezselyemzöldet felaprítjuk. A
szalonnát felkockázzuk, kisütjük a
zsírját, hozzáadjuk a
hagymát, és megpároljuk. Rátesszük a
gombát,
sót,
borsot és ételízesítőt adunk hozzá, majd lefedve megpároljuk. Közben néha megkeverjük. A
liszthez 1 dl vizet és 1 dl
tejfölt adunk, majd a
gombához adjuk, és összefőzzük. Egy kis ki
vajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük a tészta felét, rásimítjuk a
gombát, és rátesszük a többi tésztát. A többi
tejfölt kikeverjük a
tojásokkal, rákenjük a tésztára, és 10 percig pihentetjük. Utána közepes fokozaton 25 perc alatt megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>