Pacalt
sóval bedörzsöljük, kukorica
liszttel meghintjük és 2 órát állni hagyjuk. Ezután átmossuk. Vizet forralunk a bog
rácsban, a pacalt 1 órán át főzzük, majd leemeljük a tűzről. Pacalt kiszedjük, vizet kiöntjük.
Előkészítjük a többi hozzávalót. Vörös
hagymát cikkekre vágjuk, répát feldaraboljuk,
zellergumót felszeleteljük.
Bog
rácsban vizet forralunk, beletesszük a pacalt, marhacsontot és a zöldségeket. 3 órán át főzzük. Ha kész, a pacalt csíkokra vágjuk. Zöldségeket külön tányérra szedjük, majd a pacallal együtt átpasszírozzuk és visszatesszük a bog
rácsba. Megvárjuk míg felforr és elkészítjük a
habarást. Tojássárgáját összekeverjük a
tejföllel és egy kevés forró levessel felhígítjuk. Akkor adjuk a leveshez ha minden megpuhult. Fűszerezzük és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>