Tyúkot feldaraboljuk, belsőségeket megmossuk. Hagymát vékonyan felkarikázzuk,
zellergumót és a
petrezselyemgyökeret csíkokra vágjuk. Tojást felütjük, szétválasztjuk. 4 ek.
vajat teszünk a bog
rácsba és felolvasztjuk. Hagymát üvegesre pároljuk, majd a csirkét és a belsőségeket is beletesszük és a
vajban puhára pároljuk. Fűszerezzük, és kevés
vízzel felöntjük. Ha megpárolódott a csirke, ráöntünk fél liternyi savanyú
káposzta-levét és még fél liter vizet adunk hozzá. Mikor felforr, beledobjuk a felaprított zöldségeket. Tojássárgáját elkeverjük
tejföllel és a tányérok aljára merjük. Ezután merjük rá a levest és
ecetes reszelt
tormával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>