Egy tálban alaposan dolgozzuk össze a lisztet, a vajat, a borsot, az ajókát és a reszelt sajtot. Az így kapott masszát fóliázzuk be, és tegyük félre pihenni n
A cukrot feltesszük a vízben forrni, és gyakran kevergetjük. Forrás után a képződő habot ecsettel leszedjük, és az edény oldalára lerakódott cukorkristályo
A hozzávalókat egy tálban alaposan dolgozzuk össze. Az így kapott tésztát nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra, majd szaggassuk ki. Egy reszelőt nyomkodjunk a formák
A fagylaltot kis fagylaltos kelyhekbe tesszük, majd meglocsoljuk a likőrrel. A tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük, majd a mogyoróval és pisztáciával megsz
Verjük krémesre a tojássárgáját a cukor kétharmadával. Tegyük forróvíz fölé, adjuk hozzá a tejet és kevergessük, míg besűrűsödik. Készítsük el a zs
A lisztet gyúrjuk össze a vajjal, a tejjel, a sóval, 15 gramm porcukorral és egy tojással. Ezt a tésztát hagyjuk állni fél órán át.
Dolgozzunk össze 150 gra
Az almák közepét kifúrjuk, így magházukat eltávolítjuk. Fél liter vizet megcukrozunk, a fahéjjal és a szegfűszeggel ízesítjük, majd felforraljuk. Beletessz
A tésztát kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk, és rákenjük a cukros, lekváros fahéjas, almát, sarkaikat behatjuk, és megsütjük.
Ugrás a lap tetejére >>