A hámozott almákat kockákra vágjuk , és 1 liter vízben puhára főzzük, a pudingport elkeverjük 2 dl vízben és a cukorral együtt hozzáadjuk az almákhoz, és az egészből egy
A vajat habosra keverjük a cukorral, az aromával, a sóval, a tojásokkal, majd belekeverjük a lisztet, a sütőport és a tejet is. Alapos összekeverés után egy kivajazott ke
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az almát pároljuk meg a barna cukorral, a vajjal, a fahéjjal és a calvadosszal. A tésztákat nyújtsuk ki, az egyiket helyezzük egy pite f
Az almákat megtisztítjuk, majd megsütjük. (Sütés után hámozzuk meg, és akkor magozzuk ki!) Eközben a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával addig keverjük, amíg habo
A vajat összegyúrjuk a liszttel, aludttejjel, sóval és szódabikarbónával. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk, és megsütjük.
A tojásfehérjét verjük fel a vaníliás cukorral, majd a felolvasztott mézet is keverjük bele. Ezt a keveréket gőz felett főzzük sűrűre. Dolgozzuk bele a tört dióbelet is,
A fehér csokit a tejszínben megolvasztjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük. Eközben egy tálban a liszthez keverjük a cukrot, a vajat, a tojást, a citrom levét és héját. Az
A felforralt tejszínbe keverjük a csokit, majd hűlni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a likőrt, majd elfelezzük a keveréket. Az egyik felébe beleszórjuk a mogyorót, majd mindke
Ugrás a lap tetejére >>