Almás-mézes-diós torta receptHány személyre: 8-10
					» 3 dl 
liszt» 1 dl búzacsíra
» 1 dl barna
cukor» 1/2 teáskanál 
só» 3/4 teáskanál reszelt 
narancshéj
» 1 dl hideg 
vaj darabokra vágva
» 1 felvert 
tojás» 2 dl pekandió durvára vágva
» 1 dl mazsola
» 8 evőkanál 
méz» 2 evőkanál olvasztott 
vaj» 1/2 teáskanál őrölt 
fahéj» 10 dl hámozott, kimagozott, fél cm vastag 
almaszelet
» 1 dl 
narancslekvár
» 1,5 dl 
tejszín				
 
				
					Összekeverjük a 
lisztet, a búzacsírát, a cukrot, a 
sót és fél teáskanálnyi 
narancshéjat. Hozzáadjuk a 
vajat, és addig daraboljuk, míg a massza durva morzsás nem lesz. Jól elkeverünk benne egy 
tojást, és beletesszük egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. A tésztából peremet is formálunk. Addig fagyasztjuk, míg jól meg nem szilárdul. 
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A fagyott tésztát megszórjuk dióval és mazsolával. Egy tálban összekeverjük a 6 evőkanál, a 2 evőkanál olvasztott 
vajat, a maradék 
narancshéjat, a 
fahéjat és az 
almaszeleteket. Az 
almaszeleteket körben elhelyezzük a dió és a mazsola fölött. A tálban megmaradt 
mézes krémet az 
almaszeleteket locsoljuk. 50 percig sütjük. 
Megmelegítjük a 
narancslekvárt, rákenjük az 
almaszeletekre. Hűlni hagyjuk, lekapcsoljuk a forma oldalát. A 
tejszínt lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál 
mézet, és kemény, sima habbá verjük. A tortát 
tejszínhabbal tálaljuk. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>