A
vízgőz fölött olvasztott
csokoládét hagyjuk kissé kihűlni, majd habosra verjük a
vajjal, 100 g
cukorral, az egész
tojásokkal és a
tojássárgájákkal. Továbbá hozzáadjuk a kétféle
lisztet és a sütőport, a
kakaóport, majd a
tojásfehérjéből vert kemény habot 75 g
cukorral. A masszát óvatosan összeforgatjuk és ki
vajazott, kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 15 percig sütjük. Miután megsült, por
cukorral hintett sütőpapírra tesszük, majd miután kihűlt, két lapra vágjuk. Az al
só lapot megkenjük lekvárral. A meghámozott és felszeletelt mandarint elrendezzük a lekváros lapon, pár darabot félreteszünk belőle. A
tejszínből, a maradék
cukorból és a vaníliás
cukorból kemény habot verünk, majd belekeverünk 5-6 evőkanál likőrt. Az így kapott hab felét elterítjük a mandarinok te
tején, majd rátesszük a másik tésztalapot és meglocsoljuk a megmaradt likőrrel. A maradék habbal bevonjuk a süteményt és egy késsel becsíkozzuk. A félretett mandarinnal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>