» 1 kg alma » 150 g vaj » 700 g szendvicskenyér » 1 vaníliarúd » 2 csipet fahéj » fél citrom » 1 dl víz » 100 g barna cukor
Az almát pucoljuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockákra.
Egy tortaformát vajazzunk ki és béleljünk ki a héjától megszabadított szendvicskenyerekkel.
Az almát dolgozzuk össze a vaníliával, a citrom reszelt héjával, a fahéjjal, a maradék vajjal, a vízzel és a cukorral. Főzzük fel, pároljuk takarékon 20 percen át és szűrjük le. Ezután halmozzuk a kenyerekre és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom