A 
tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadagolunk 200 g cukrot. Sütőpapírból 3 darab 28 cm átmérőjű kört vágunk ki és tepsibe rakjuk őket. Nyomózsákba töltjük a habot és ennek segítségével elosztjuk a habot a kivágott körökön. Előmelegített sütőben 110-130 °C-on 90-105 percig szárítjuk, majd egy fél napot pihentetjük. A megmosott és megtisztított 
eper felét leturmixoljuk és hozzáadjuk a reszelt 
citromhéjat, 50 g cukrot és 1 evőkanál málnalikőrt. Az 
eper másik felét felkockázzuk és 2 evőkanálnyi málnalikőrben egy ideig pihentetjük. A 
csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Az elkészült habtészták egyik felét belemártjuk az olvadt 
csokoládéba. Miután megkeményedett, ugyanezt tesszük a lapok másik oldalával. A 
tojássárgájákat felverjük a megmaradt 
cukorral. 250 ml 
tejszínből kemény habot verünk és hozzáadjuk a keveréket, majd a pürésített 
eper háromnegyedét. Egy tálra alufóliát helyezünk és ráteszünk egy 28 cm-es kapcsos tortaforma oldalát. Ezután az alufóliát ráhajtjuk a tortaforma oldalára, hogy ne legyenek rések. Az első 
csokoládéba mártott lapot sima felével lefelé belehelyezzük, majd rákenjük az 
eperkrém felét és megszórjuk az 
eper kockákkal. Erre rátesszük a következő lapot és a krém másik felét rákenjük, aztán rátesszük az utol
só lapot. Ezután a tortánkat 6 óráig hűtőben pihentetjük. A megmaradt 
tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a beáztatott 
zselatint. A lehűtött tortáról levesszük a tortaformát és az alufóliát, majd bekenjük mindenhol a 
tejszínhabbal. A megmaradt epreket elfelezzük és rátesszük a torta te
tejére, de a széleken 2 ujjnyi helyet hagyunk. A maradék 
tejszínhabbal díszítjük a tortát és a méretre vágott babapiskótákat a sütemény oldalára tesszük.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>