A
lisztből kupacot csinálunk mélyedéssel a közepén, ebbe tesszük a 25 g cukrot, a
sót, a
tojást és a reszelt
citromhéjat. Ennek a te
tejére tesszük a felszeletelt
vajat és beborítjuk a maradék
liszttel. Gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük. Ki
vajazott, 24 cm-es kerek tortaformába rakjuk a kinyújtott tésztánkat. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200°C-on 15-20 percig sütjük. 2
zselatinlapot beáztatunk 3 evőkanál
vízbe körülbelül 10 percre. Az áttört túrót összekeverjük a maradék
cukorral, a
tojássárgájákkal és a
citromlével. A
zselatint folytonos kevergetés mellett felhevítjük olvadásig, majd hozzáadjuk a túróhoz és pihentetjük. A kemény habbá vert
tejszínt és a likőrt hozzáadjuk a túrós krémhez. A kész tortalapra ráhelyezzük egy csatos tortaforma oldalát és így öntjük rá a krémet, majd elsimítjuk. 5-6 óráig hűtőben pihentetjük. A meghámozott és felszeletelt kiviket elhelyezzük a torta te
tején. A megmaradt
zselatint gyümölcslébe áztatjuk, olvadásig hevítjük. Végül bevonjuk vele a torta te
tejét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>