A
lisztet összekeverjük a puha
vajjal, a
sóval és 6 evőkanál langyos
vízzel. Az így kapott tésztát 1 óráig hűtőben pihentetjük. A
tojásfehérjéket felverjük a
cukorral, majd összekeverjük a felmelegített
tejjel és a
narancsvízzel. Kis lángon, állandó keverés mellett felfőzzük az egészet, majd hagyjuk kihűlni. A pihentetett tésztát ki
vajazott tepsibe tesszük úgy, hogy mindenhol egyforma vastagon fedje, majd előmelegített sütőben 200°C-on 25 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, rákenjük a krémet és ízlés szerint rátesszük a meghámozott gyümölcsöket. Végül leöntjük a gyümölcsök levében áztatott
zselatinnal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>