Makámdiós-csokoládés karácsonyi torta receptHány személyre: 12
					» 25 dkg 
vaj» 1 kk. vaníliaeszencia
» 25 dkg por
cukor» 5 
tojás» 18 dkg 
liszt» 18 dkg sütőporos 
liszt» 2 
narancs reszelt héja
» 12 dkg aszalt sárgabarack, aprítva
» 12 dkg makámdió, felaprítva
» 12 dkg 
vaj» 22 dkg por
cukor» 2 ek. 
narancslikőr
» 1 
citrom reszelt héja és leve
» 3 ek. sárgabarackdzsem
» 45 dkg fehér marcipán
» 45 dkg fehér 
csokoládé» 18 dkg kandírozott 
narancshéj
» 12 dkg félédes 
csokoládé» mag nélküli szőlő és aszalt sárgabarack a díszítéshez				
 
				
					Egy tálban összekeverjük a 
vajat, a cukrot, az eszenciát, a 
tojásokat, 3 kanál 
narancslevet, 1 kanál 
narancshéjat, majd a 
lisztet is hozzáadjuk a makámdióval, a barackkal együtt. Az egészet egy ki
vajazott tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 175 C-on kb. fél órát sütjük. Eközben egy tálban a 
vajhoz keverjük a likőrt, a 
citrom héját és levét, majd ezzel megtöltjük a hosszában elfelezett tortát. A lekvárt megmelegítjük, a torta te
tejére és oldalára kenjük, majd a marcipánt a 
cukorral átgyúrjuk, kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortát. A fehér 
csokoládét megolvasztjuk, a tortára folyatjuk, majd elkenjük, hogy egyenletes legyen, és hűtőbe tesszük, amíg teljesen megköt. Eközben a csokit megolvasztjuk, belemártjuk a kandírozott 
narancshéjak, a szőlőszemek és a barackok egyik felét, majd megvárjuk, amíg megköt.. Ezután ezekkel díszítjük a tortát, és már kínálhatjuk is.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>