Összedolgozzuk a lisztet, tejfölt, vajat, a két tojás sárgáját a sóval és a borssal. A kapott tésztát fél kisujjnyi vastagságra nyújtjuk, megkenjük, megszórjuk sóval és k
Fogjunk egy tepsit, vágjunk bele egy akkora sütőpapírt, ami teljesen befedi. A reszelt sajtot kis adagokban halmozzuk rá a papírra úgy, hogy mikor a sajt megolvad, ne érj
A hozzávalókból (kivéve a köménymag és a tojásfehérje) tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk, és csörögevágó segítségével feldaraboljuk. A kekszeket megkenjük a tojásfehérjéve
A szalalkálit feloldjuk a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belöle. Kinyújtjuk, és kekszeket készítünk belöle, kissé szúrkáljuk is meg. Kikent teps
Összegyúrjuk a burgonyát, a lisztet, a Rama margarint és a sót, majd kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejüket a tojással megkenjük, valamint a reszelt sa
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, majd 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk pogácsaformával. A pogácsákat formázzuk pata alakúra. Ezeket tegyük egy kikent te
A lisztet összegyúrjuk az élesztővel, tojással, sóval és kefírrel, majd letakarva 30 percig állni hagyjuk. A tepertőt összekeverjük sóval és borssal. A tésztát kinyújtjuk
A töpörtyűt ledaráljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a borsot és a köménymagot. A cukros tejbe tesszük az élesztőt, és ezt is hozzáadjuk a töpörtyűhöz. Fél órán
Ugrás a lap tetejére >>