Az
almát pucoljuk meg, és aprítsuk fel. A
vajat olvasszuk meg, szórjuk meg 4 ek.
cukorral, s pirítsuk 1 percig. Tegyük hozzá az
almadarabokat, és keverjük, amíg az
alma megpuhul. Szórjuk meg
fahéjjal.
Melegítsük fel a
tejet, majd keverjük össze a maradék
cukorral és a
kukoricakeményítővel. A
tojásokat verjük fel, és dolgozzuk össze a keményítős keverékkel. Fokozatosan öntsük hozzá a
tejet, a mazsolát és az
almát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy piteformát sütőpapírral, tegyük bele a tésztát, és öntsük rá a masszát. Süssük 50 percig, majd hagyjuk kihűlni, és tegyük 2 órára a hűtőbe.
Előkészület: 20 perc.
Sütési, főzési idő: 1 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>