A süt?t 180°C-ra el?melegítjük. A muffinsüt? mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk ?ket. A cukrozott
gyömbért apróra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a
gyömbért, a süt?port, a szódabikarbónát és egy csipet
sót.
Egy másik tálban a
vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a
narancshéjat és 1 tk ?rölt
gyömbért, majd belekeverjük a
tojást, 1ek
narancslik?rt és 2 ek
narancslevet.
A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habver?vel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz.
A süt?forma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a süt? középs?
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a süt?b?l, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kih?lni ?ket.
A porcukrot a megmaradt
narancslével, lik?rrel, ?rölt
gyömbérrel és 1 ek
vízzel s?r? mázzá keverjük. Egy részét kivesszük, és ételfestékkel ízlés szerint megszínezzük, majd a muffinok te
tejét a
cukormázzal megkenjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>