A süt?t 180°C-ra el?melegítjük. A muffinsüt? mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk ?ket. Forró
vízben megmossuk a
citromot, szárazra töröljük. Lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a vaníliás cukrot, a
citrom lereszelt héját, a süt?port, a szódabikarbónát és egy csipet
sót. a
vajat és a cukrot egy másik tálban habosra verjük, majd hozzáadjuk a
tojást, a
joghurtot és a
citrom levét.
A
lisztes keveréket a
joghurtos masszához adjuk, és habver?vel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz. Közben a mazsolát is a tésztába keverjük.
A süt?forma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával.Betesszük kb. 25 percre a süt? középs?
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kih?lni ?ket. A te
tejét vékonyan megszórjuk por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>