A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket. Forró
vízben megmossuk a
citromot, szárazra töröljük. Lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a vaníliás cukrot, a
citrom lereszelt héját, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet
sót. a
vajat és a cukrot egy másik tálban habosra verjük, majd hozzáadjuk a
tojást, a
joghurtot és a
citrom levét.
A
lisztes keveréket a
joghurtos masszához adjuk, és habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz. Közben a mazsolát is a tésztába keverjük.
A sütőforma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával.Betesszük kb. 25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket. A te
tejét vékonyan megszórjuk por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>