A sütőporos
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 65 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
tojást és a felszeletelt
vajat. Alaposan összedolgozzuk, majd az így kapott tésztát vékonyra nyújtjuk. Ezután nagyobb méretű virágokat szaggatunk ki belőle és a kekszeket villával megszurkáljuk, majd tepsire tesszük őket. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 10-15 percig sütjük. A
zselatint 6 evőkanál
vízbe áztatjuk 10 percre. A megtisztított kicsumázott eprekből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit 100 g
cukorral és a
citromlével összetörjük. A
zselatint oldódásig melegítjük, majd hozzáadjuk a pürésített epret. Amikor a püré elkezd dermedni, 375 ml
tejszínből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a pürébe. Néhány virág alakú formát kiolajozunk és beleöntjük a masszát, majd hűtőbe tesszük megfagyni. Ha a zselé megkötött, pár pillanatra forró
vízbe tesszük a formákat és a kekszek te
tejére borítjuk a zselét. A megmaradt cukrot és
tejszínt felverjük, díszítünk vele, továbbá a félretett eprekkel is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>