25 dkg cukrot felöntünk 0,8 deci vízzel, majd karamellizáljuk, és felöntjük a tejjel. A maradék cukrot összekeverjük a tojássárgájával, majd hozzáöntjük
A tejbe tesszük a kávébabot, majd miután felforrt, hozzákeverjük a csokit is, és ha felolvadt, félretesszük. Egy tálban összekeverjük a tojást és a cukrot,
A csokifagyit addig kevergetjük, amíg megpuhul, majd egy kifolpakozott 8 decis tálba öntjük, és a tetején eloszlatjuk a kávés csokit. Ezután a maradék helyet f
A fagylaltot kis kelyhekbe tesszük, meglocsoljuk a csokiöntettel és a tejszínnel, majd megszórjuk a lereszelt csokoládéval, és azonnal kínáljuk.
Tűz fölött megolvasztjuk a cukrot a vízben, ha jól elolvadt, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ekkor adjuk hozzá a narancsok kifacsart levét. Átszűrjü
A narancsokat kifacsarjuk, héjukat félretesszük. A narancslébe keverjük a cukrot és a citromlevet, majd egy formában lefagyasztjuk. Kétszer óránként megkeverj
Keverjük el a tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel. Forrósítsuk fel a tejet, és kevergetve adjuk hozzá a cukros tojáshoz. Öntsük vissza a lábosb
A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük, majd a kehelybe tett fagylaltra kanalazzuk. Lehetőség szerint feketeribizlivel díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Ugrás a lap tetejére >>