Gomba torta recept

Hány személyre: 4

» tésztához: 20 dkg Rama SütőRama margarin 2 teáskanál sütőpor 40 dkg finomliszt 1 csomag vaníliás cukor 6 db tojás 20 dkg kristálycukor A forma kikenéséhez: Rama SütőRama margarin A fehér krémhez: 7
Elkészítése:

A Rama margarint és a cukrot habverővel krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A sütőport, a vaníliás cukrot és a lisztet összekeverjük, majd a masszához adjuk és addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. Ha szükséges, 1-2 evőkanál tejjel hígítjuk. A gomba szárához egy 18 cm átmérőjű és 18 cm-nél valamivel magasabb sütőformát használunk. A formát egy 3-4 cm-rel szélesebb sütőpapírral béleljük ki, ami ezáltal túllóg a formán. A gomba kalapjához sütőpapírból kivágunk egy 24 cm átmérőjű kört és a sütőlap jobb vagy bal sarkába helyezzük. A tészta egyharmadát ráhelyezzük a papírra úgy, hogy körben egy 3 cm széles csík maradjon szabadon. Ezután kinyújtjuk a tésztát, oly módon, hogy középen 3 cm, a szélein 1 cm vastag legyen. A maradék tésztából megtöltjük a sütőformát. A sütőlapot behelyezzük a sütőbe és a fölötte lévő rácsra helyezzük a sütőformát úgy, hogy a tészták ne fedjék egymást. A tésztát 200 °C-on, 20-25 percig sütjük, ezután kivesszük a kalapot tartalmazó sütőlapot és a formában lévő tésztát még további 30-40 percig sütjük, majd kihűtjük. A fehér krémhez felhabosítjuk a Rama margarint, majd a porcukrot és a tejet kanalanként hozzáadva tovább habosítjuk. A gyümölcslével elkészítjük a színes zseléöntetet. A gomba szárát felül egyenesre vágjuk és körben bevonjuk a krémmel, majd a gomba kalapját megkenjük és a szárára helyezzük, végül a kalapját az öntettel vastagon bevonjuk. Tálalás előtt a fehér csokoládét megolvasztjuk, pettyeket rajzolunk a kalapra vagy fehér csokoládé lencséket teszünk a dermedni kezdő zselére, végül borsmenta levelekkel díszítjük.

Tipp:
Ötlet: amennyiben töltött tortát szeretnénk készíteni, a gomba szárát keresztben kétszer elvágjuk és pl. csokoládé- vagy mogyorókrémmel megtöltjük.


Szerző: @nci25          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Zöldséges saslik olajos salátán
Vágjuk be a paradicsomokat, tegyük forrásban lévő vízbe, és hagyjuk benne 30 másodpercig. K...
Hagymás krumplisaláta
Egy lábosba kb. fél liter vizet töltünk, majd ecetet, cukrot és sót teszünk bele, és felforr...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat