Csokis kiflifelfújt baracklekvárral receptHány személyre: 4-6
» 10 deka
cukor» 7 darab szikkadt kifli
» 4 deci
tej» 2
tojás sárgája
» 2
tojás» 1 teáskanálnyi + 3 deka puha
vaj» 3 deci
tejszín
» 3 evőkanálnyi baracklekvár
» 10 deka
tejcsokoládé» 1
citrom» 3 deka puha
vaj + 1 teáskanálnyi a sütőtál kikenéséhez
Előmelegítem a sütőt 175 C-ra , és teáskanányi
vajjal kikenek egy másfél literes, 30 x 20 centi méretű sütőtálat. A megszikkadt kifliket felkarikázom, aztán a
tejet meg a
tejszínt beleöntöm egy
vízzel kiöblített lábosba, és összemelegítem. Amíg melegszik, egy nagy tálban habverővel elkeverem az egész
tojásokat a
tojás sárgákkal meg a
cukorral. Majd a cukros
tojáshoz folyamatos keverés mellett apránként hozzáadom a meleg
tejszínes
tejet, reszelek bele egy kis
citromhéjat, és a kiflikorongokat alaposan beleforgatom. A ki
vajazott sütőtálba először a nedves kiflikarikákat teszem, majd itt-ott elrejtek darabokra tört csokifalatokat és félteáskanálnyi baracklekvár-gondolatokat, végül elmorzsolok rajta 3 dekányi puha
vajat, és 45 percre betolom a meleg sütőbe. Körülbelül félóra után ha nagyon pirulna, akkor lazán lefedem alufóliával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>