200 g
mogyorót ledarálunk vagy megőrölünk, a maradékot felaprítjuk. A
mogyorót összekeverjük a kukorica
liszttel, a
citromhéjjal, a
fahéjjal és a
sóval. A
tojásokat, a
tojássárgájákat és a porcukrot összekeverjük és
vízgőz fölött folyamatosan kevergetjük, amíg meg nem tartja a formáját. Ezután a krémet belekeverjük a
mogyorós keverékbe. Az ostyákat két nagyobb tepsiben elrendezzük és mindegyik te
tejére rakunk egy kanál krémet, majd előmelegített, 150°C-os sütőbe tesszük 15-18 percre. A
vízgőz fölött felolvasztott
csokoládét sütőpapírból készült nyomózsákba töltjük és a kihűlt sütik te
tejére mintát rajzolunk vele.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>