Grillezett currys garnéla receptHány személyre: 4 személyre
» Fűszerpaszta:
» fél
fahéjrúd
» 1/4 tk. édes
köménymag
» 1/4 tk. kardamommag
» fél tk. őrölt
kurkuma» 1/4 tk. csilipor
» 1/4 tk.
só» 1 fej
mogyoróhagyma, durvára vágva
» 2 gerezd
fokhagyma, felvágva
» 1 tk. finomra reszelt
gyömbér» 2 tk. tamarindusz, 10 percre
vízbe áztatva
» Garnéla:
» 12 nagy garnéla, megtisztítva, fejjel együtt
» édes mangócsatni
Fűszerpaszta:
Közepes lángon pirítsuk meg szárzon a
fahéjat, az édes
köményt és a kardamomot. Pirítsuk kb. 1 percig. Tegyük a fűszereket egy mozsárba, adjuk hozzá a
kurkumát, a csiliport, a
sót, és őröljük meg. Tegyük robotgépbe a fűszerport, a
mogyoróhagymát, a
fokhagymát, a
gyömbért, és dolgozzuk össze. Finom lyukú szűrőn szűrjük át a tamarinduszpürét, és keverjük a fűszeres krémhez.
A rákot forgassuk meg a pasztában, és tegyük 1 órára a hűtőbe.
A grillsütőt melegítsük elő, majd süssük meg rajta a garnélákat. Forrón tálaljuk az édes mangócsatnivel.
Előkészület: 30 perc.
Sütési idő: 5-10 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>