A megtisztított
narancs héját lereszeljük. 125 g
vajat habosra keverünk 100 g
cukorral, a
szerecsendióval, a
fahéjjal, a
gyömbérrel, a rummal, a likőrrel és a
tojássárgájákkal, majd a maradék
cukorból és
tojásfehérjékből vert kemény hab felét beleforgatjuk a masszába. A kétféle
lisztet összekeverjük a sütőporral, a
kakaóporral, a vágott és őrölt dióval, a pisztáciával és 1 evőkanál baracklekvárral, majd ezt a keveréket is belekeverjük a masszába. Végül a
tojáshab másik felét is óvatosan beleforgatjuk a masszába. Ki
vajazott koszorúformába öntjük és előmelegített sütőben 180°C-on 60-70 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, az átszűrt lekvár és 1 evőkanál
víz felforralt keverékével megkenjük a süteményt. Végül a
vízgőz fölött olvasztott
csokoládé és a maradék
vaj keverékével bevonjuk a sütemény felszínét és feldíszítjük a fél diókkal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>